Naadloze akoestische klimaatplafonds voor Zeeman


Naadloze akoestische klimaatplafonds voor Zeeman. Comfortplafond – onderdeel van MAT Afbouw – leverde een bijdrage aan de duurzame renovatie van het hoofdkantoor en distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan de Rijn.

Duurzaamheid voor Zeeman

Retailer Zeeman bestaat inmiddels ruim 50 jaar en hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het bedrijf met een kleine 1.300 winkels, laat het wat dat betreft niet bij mooie woorden. In de bedrijfsvoering is dat goed terug te vinden. En ook in de manier waarop men bestaande bouw hergebruikt en toekomstbestendig maakt. Op het dak van het distributiecentrum liggen na de renovatie zo’n 6.700 zonnepanelen.

Klimaatbeheersing Comfortplafond

Meer duurzaamheid is te vinden in de nieuwe entree van het kantoorgedeelte, met een aantal ontvangst- en vergaderzalen. Die is voorzien van klimaatbeheersing met Comfortplafond. Dit systeem zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in gebouwen. Niet alleen voor zakelijk gebruik, maar ook in woningbouw bewijst dit systeem zich keer op keer. Het systeem staat garant voor vele jaren comfort tegen lage verbruiks- en onderhoudskosten.

Akoestiek in werk- en vergaderruimten

Comfortabel werken wordt niet alleen bereikt via warmte en koeling, maar ook door een prettige akoestiek. Geluidsabsorptie in grote ruimten is een belangrijk pluspunt van Comfortplafond. Het naadloze akoestische klimaatplafond voor Zeeman, dat geluid zeer goed absorbeert, zorgt voor een prettige werk- en vergaderruimten.

Esthetisch en functioneel plafond

Opdrachtgever Zeeman en architect Frans Fennis van Fennis_Metz Architecten BNA hebben met Comfortplafond een prima oplossing op esthetisch vlak gevonden. Een functioneel plafond (klimaatbeheersing/akoestiek) kan zeker ook een mooi plafond zijn. Dat bewijst het naadloze akoestische klimaatplafond voor Zeeman. Met een systeemplafond is een dergelijk fraai resultaat voor plafonds in kantoren en woningen niet te bereiken. Comfortplafond maakt dat wel mogelijk.

Koofconstructies prefab in Zaltbommel

In het klimaatplafond is duurzame ledverlichting gemonteerd. De koofconstructies zijn volledig geïntegreerd in het plafond. Het strakke resultaat én het halen van de bouwplanning was o.a. mogelijk door de moderne prefab faciliteiten in de werkplaats van MAT Afbouw in Zaltbommel.

Meer informatie over akoestische klimaatplafonds

Meer weten over de naadloze akoestische klimaatplafonds voor Zeeman? Neem dan vrijblijvend contact op met M. Mooren (algemeen directeur), e-mail: info@matafbouw.nl, 0418 58 70 70


Naadloze akoestische klimaatplafonds voor Zeeman

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *