Techniek Comfortplafond klimaatbeheersing

Techniek Comfortplafond: kunststof leidingen verwerkt in speciale gipskartonplaten, die afgewerkt worden met een warmtegeleidende beschermfolie.

De leidingen zijn volgens een uitgekiend patroon aangebracht en zorgen voor een optimale warmte of koude afdracht. De platen worden probleemloos gekoppeld en naadloos afgewerkt tot een strak en fraai plafond, dat zelfs gebogen kan zijn. Ruimtes krijgen op deze manier een aangename en goed verdeelde stralingswarmte en -koeling én een fraaie, strakke uitstraling.

Nauwkeurige montage en zeer lage onderhoudskosten

Techniek Comfortplafond betekent nauwkeurige installatie door vakmensenErvaren vakmensen zorgen bij de techniek Comfortplafond voor een uiterst nauwkeurige montage en mede daardoor is het plafond zelf onderhoudsvrij. De zeer lage onderhoudskosten tijdens de lange levensduur van het totale systeem (plafond + technische installatie) zorgen ervoor dat Comfortplafond met recht een duurzaam systeem genoemd mag worden.

Warmtepomp of hybride CV-installatie

Comfortplafond kan toegepast worden op vrijwel iedere installatie. Vooral in combinatie met een warmtepomp maakt het duurzame systeem zeer energiezuinig en kan de investering zich snel terugverdienen.

Voor de naadloze klimaatplafonds van gipskarton onderscheidt Comfortplafond de volgende varianten:

– dichte plafonds
– akoestische plafonds
– plafond eilanden

Diffusiedichte slangen techniek Comfortplafond

Het klimaatplafond van Comfortplafond is voorzien van diffusiedichte kunststof slangen en worden aangesloten op de moduulverdelers die de scheiding verzorgen tussen het klimaatplafond en de installatie van de installateur.

Bij oplevering wordt het systeem gevuld en op druk gezet volgens een vast persprotocol. De werking wordt gecontroleerd met behulp van een thermografische camera.

Techniek Comfortplafond: koelvermogen en verwarmingsvermogen

Door het gerenomeerde adviesbureau Peutz zijn op de testlocatie in Mook metingen verricht van de verschillende opstellingen die Comfortplafond kan realiseren. Op basis van het gevraagde koel- en/of verwarmingsvermogen wordt de meest optimale opbouw gekozen.

Perforatiegraad bij akoestische klimaatplafonds

Afhankelijk van het gekozen type gipskartonplaat bereiken de naadloze akoestische plafonds een perforatiegraad van ca. 17%. De akoestische plafonds worden afgewerkt met het Coatacoustic systeem.

Techniek comfortplafond

techniek comfortplafond