Comfortabel werken in Gemeentekantoor Wijchen

Het kantoor van de voormalige Rabobank is in 2017 omgebouwd tot Gemeentekantoor Wijchen. MAT Afbouw was betrokken bij het realiseren van moderne ruimten, waar men comfortabel kan werken en verblijven. Het gaat om de ontvangst- en wachtruimte, een multifunctioneel bedrijfsrestaurant, kantoren, spreekkamers en vergaderruimten. Ook facilitaire functies, flexplekken, vergaderruimten, concentratiewerkplekken, loungeruimten zijn klaar voor duurzaam gebruik.

Schuine dakvlakken met akoestische naadloze klimaatplafonds

Het gebouw kent veel schuine dakvlakken en dat maakt met name de koeling van de ruimtes complexer. Door het gebruik van Comfortplafond akoestische naadloze klimaatplafonds is dat echter perfect opgelost. Het resultaat is dat men nu beschikt over werkplekken, die als uitermate comfortabel worden ervaren. Egaal behaaglijk en met een constant binnenklimaat. Niet alleen door warmte en koeling, maar ook qua akoestiek. Met Comfortplafond akoestische naadloze klimaatplafonds wordt voorkomen dat radiatoren en airco afbreuk doen aan wat de architect en opdrachtgever esthetisch voor ogen hebben.

Samenwerking met andere systemen

Het project Gemeentekantoor Wijchen laat zien dat MAT Afbouw samenwerkt met andere leveranciers van klimaatplafonds. Voor de horizontale plafonds werd gekozen voor metalen klimaatplafond-panelen, naast het naadloze klimaatplafond van Comfortplafond. De prima samenwerking met leverancier Inteco, waarmee op meer projecten samengewerkt is, leverde het gewenste eindresultaat op. Beide partijen vullen elkaar aan en dat is een toegevoegde waarde voor architect en opdrachtgever.

Vide met akoestische panelen

De vide in het Gemeentekantoor Wijchen toont ook de samenwerking van MAT Afbouw met andere systemen. In overleg met betrokken partijen werd gekozen voor een naadloze akoestische oplossing van OWAplan. De akoestische coating ervan heeft dezelfde structuur als de akoestische naadloze plafonds van Comfortplafond.

Overleg in de ontwerpfase

Voor MAT Afbouw / Comfortplafond is het belangrijk dat al in het beginstadium duidelijk is welke prestaties gevraagd worden op een project in de afbouw. Dan kunnen de beschikbare systemen – dus ook van andere leveranciers – op elkaar afgestemd worden voor het beste resultaat. Op het project Gemeentekantoor Wijchen zijn onze specialisten al vroeg in het proces betrokken bij ontwerp en besluitvorming. Later in de uitvoeringsfase leveren goede onderlinge contacten betere resultaten op voor alle betrokken partijen.

Architectenbureau, installatie-adviseur en bouwbedrijf

MAT Afbouw / Comfortplafond kijkt terug op een succesvolle samenwerking met archictectenbureau De Twee Snoeken, installatie-adviseur Huisman en van Muijen installatieadviseurs en ITN installatie techniek en bouwbedrijf Grootheest.Gemeentekantoor Wijchen

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *