MAT Afbouw erkend leerbedrijf

MAT Afbouw erkend leerbedrijf

MAT Afbouw erkend leerbedrijfAl vele jaren is MAT Afbouw erkend leerbedrijf in de Afbouw. Er zijn diverse prima jonge vakmensen afgeleverd aan de droge afbouw sector. MAT Afbouw is erkend leerbedrijf geweest voor diverse opleidingsinstanties. Onder andere voor de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

En ook voor de afbouw-opleiding (Plafond- en Wandmonteur BBL) die verzorgd wordt door het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

In de afgelopen jaren hebben we verslag gedaan van een aantal opmerkelijke prestaties van leerlingen en leermeester. Ze staan op deze webpagina.

Wil je ook via MAT Afbouw opgeleid tot erkend vakman in de afbouw? Neem dan contact op via e-mail met José van Alem of via 0418 58 70 42.


Lars Donhuisen: Leerling van het jaar 2016

MAT Afbouw erkend leerbedrijfVan januari t/m mei 2016 liep Lars Donhuijsen stage bij MAT Afbouw. Hij heeft afgelopen juni zijn school afgerond. Op 5 juli heeft hij zijn diploma mogen ontvangen en toen is hij tevens uitgeroepen tot Leerling van het jaar. 

Cees van der Bruggen Leermeester van het jaar

Dit resultaat is behaald onder begeleiding van Cees van der Bruggen. Hij is uitgeroepen tot Leermeester van het jaar.

Leerling van het jaar wordt gekozen op grond van behaalde cijfers. Daarnaast heeft hij voor zijn Praktijkvaardigheden ook het hoogste cijfer behaald en dit heeft hij mede te danken aan zijn leermeester Kees. Een geweldig duo waar we trots op zijn! Allebei gefeliciteerd met dit resultaat!

Lars heeft laten zien wat hij kan en doet nu vakantiewerk bij ons. Een mooie carrière ligt voor hem in het verschiet.


Ricky Nijhuis 2e op Nederlandse Kampioenschappen Plafond en Wand 2013

MAT Afbouw erkend leerbedrijfIn totaal streden vier monteurs streden twee en een halve dag om de titel. Vrijdagmiddag maakte Savantis, in het bijzijn van genodigden, de uitslag bekend.

Ambassadeur voor de droge afbouw

Directeur Marco Mooren: “Wij zijn trots op het resultaat van Ricky en zien het als een bevoorrechte positie om leerlingmonteurs op te leiden. In de huidige tijd wordt specialisme beloond door opdrachtgevers. Het geeft een stabiele factor op de projecten. Wel zijn we kritischer dan ooit en verlangen meer van onze eigen mensen. In de huidige prijzenslag en krimpende markt kunnen we ons hiermee onderscheiden.”

Leerling monteur Ricky Nijhuis (22) van MAT Afbouw is geselecteerd om mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor Plafond- en Wandmonteur op 16, 17 en 18 januari 2013 in Rosmalen. Ricky volgt de 2e jaars BBL opleiding plafond- en wandmonteur.

Het Nederlands kampioenschap is voor leerling monteurs een unieke gelegenheid om hun vakmanschap te tonen. In totaal zijn er 5 leerling monteurs geselecteerd. Het werkstuk wordt door een deskundige jury op meer dan 100 checkpunten beoordeeld. De nummers 1 en 2 van dit kampioenschap gaan in maart 2013 een demonstratie geven bij de Skills Masters 2013 in Rotterdam Ahoy. Dit is een evenement waarbij 30.000 jongeren komen kijken en waar vele beroepen en sectoren vertegenwoordigd zijn en de sector Afbouw wordt gepromoot.

De kampioenschappen worden georganiseerd door Savantis. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 18 januari 2013. MAT Afbouw is een erkend leerbedrijf en profileert zich met haar eigen vakspecialisten dagelijks op talloze afbouwprojecten.


MAT Afbouw genomineerd voor Beste Leerbedrijf Savantis 2010

MAT Afbouw erkend leerbedrijfDe vakjury van kenniscentrum Savantis heeft MAT Afbouw  – samen met 5 andere bedrijven in de sector Schilderen & Onderhoud en sector Afbouw – genomineerd voor Beste Leerbedrijf Savantis 2010.

Afgevaardigden van de vakjury zullen op 2 juli een bezoek brengen aan MAT afbouw. MAT Afbouw erkend leerbedrijf

Op donderdag 30 september a.s wordt tijdens het evenement “uitblinkers zetten de toon” in “De Flint” te Amersfoort  de winnaar per sector bekend gemaakt. Vervolgens wordt bekend gemaakt wie zich het Beste Leerbedrijf Savantis 2010 mag noemen.

Deze overallwinnaar wordt voorgedragen voor deelname aan de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf 2010. Deze verkiezing is ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

MAT Afbouw heeft binnen haar eigen personeelsbestand een groot aantal leermeesters in dienst die dagelijks actief zijn vanuit de drie vestigingen Zaltbommel, Waalwijk en Witmarsum. Meerdere leerlingen volgen een BBL opleiding in Assen en Rosmalen.

Marco Mooren, directeur: “De jarenlange inzet voor het opleiden van jonge afbouwspecialisten krijgt door deze nominatie een extra impuls. We zijn zeer vereerd met deze nominatie.”


Tastbare herinnering aan de verkiezing “Beste Leerbedrijf 2010”

MAT Afbouw erkend leerbedrijf‘We hebben niet gewonnen, maar het was zeker een mooie ervaring,’ laat Kevin van Elderen weten. Hij maakte deel uit van een flinke afvaardiging van MAT naar het feestelijke gebeuren rondom de toekenning van de Beste Leerbedrijf  Awards in De Flint in Amersfoort.

Niemand minder dan persvoorlichter Kees Jansma van het Nederlands voetbalelftal maakte de vertaalslag van presteren en omgaan met hoogte- en dieptepunten door bekende voetballers, naar het leren en werken van de aanwezige leerlingen uit de diverse beroepsgroepen.

‘Ik vond het een leuke presentatie; eentje die je onthoudt. Ik had er ook wel wat aan,’ vertelt Kevin.

Gezonde spanning

Marco Mooren mocht het podium op om MAT als één van de drie genomineerden te vertegenwoordigen. Terwijl een filmpje het publiek informeerde over MAT en haar opleidingsmethoden, liep de gezonde spanning bij Kevin op.

Dat de hoofdprijs kort daarna niet naar MAT ging, stelde hem toch wat teleur. ‘Ja, als je zo ver gekomen bent, wil je ook winnen.’ Helaas ging dat niet door, maar dat deed niets af aan het feit dat de delegatie supertrots was op de nominatie en de daaraan verbonden erkenning van de opleidingsmogelijkheden voor jonge vaklieden.

MAT Afbouw erkend leerbedrijf

MAT Afbouw erkend leerbedrijf