Comfortplafond Boostencomplex Maastricht

Comfortplafond Boostencomplex Maastricht

Metal Stud wanden en -plafonds met Lage Temperatuur Verwarming (LTV) en Hoge Temperatuur Koeling (HTK) leveren, tegen zeer lage energiekosten, een geweldige bijdrage aan het wooncomfort in zomer als winter.

In de Maastrichtse wijk Boschpoort zijn sociale huurwoningen voorzien van duurzame klimaatbeheersing in huis via het Comfort+systeem van Comfortplafond.

Verwarming en koeling via plafond en wand

Bij plafond- en wandverwarming en -koeling in gipskartonplaten voor rijtjeswoningen moet de warmteafgifte en de geluidsisolatie optimaal geregeld zijn in een systeem waarin geschroefd en gespijkerd moet kunnen worden. Het team van Ir. Frans G.M. Lemmens en prof. dr. ir. Jos J.N. Lichtenberg ontwikkelde een innovatief systeem, dat door Comfortplafond verder van theorie naar praktijk werd vertaald, waarbij ook de universiteiten in Eindhoven en Leuven werden betrokken. Een bouwteam (met o.a. MAT Afbouw en Comfortplafond) kwam met een weloverwogen plan voor de renovatie naar Comfort+ woningen. Het baanbrekende project werd in 2009 succesvol opgeleverd.

Doos-in-doos, warmtepomp, CARE-principe en EPC-waarde

Het doos-in-doos systeem, een zeer energiezuinige warmtepomp en de renovatie zelf laten de nieuwe woningen ruimschoots voldoen aan het CARE-principe. Comfort, ondermeer bouwdeelactivering, inclusief comfortabele en duurzame verwarming en koeling. Akoestische verbetering, spectaculaire geluidsisolatie. Reductie van sloopafval en Energiebesparing. De EPC-waarde van slechts 0,7 is nog lager dan de nieuwbouwhuizen met een A-label.

Servatius Wonen & Vastgoed

Opdrachtgever Servatius Wonen & Vastgoed schreef in hun boekje Comfort in het Boostencomplex: “Het Comfort+ systeem kent eigenlijk alleen maar winnaars: het milieu is beter af, sloop van nog goed bruikbare woningen kan worden voorkomen, huurders profiteren van een ongewoon aangename klimaatregeling en een aantrekkelijke besparing op de energiekosten”.

Foto’s en video 

Interieurfoto’s

Youtube Comfortplafond

PDF Comfortplafond Boostencomplex Maastricht

Boostencomplex in Bouwsignaal

Boostencomplex in Bouwsignaal deel 2 

Boostencomplex in Renovatie, vakblad voor bestaande bouw

Boostencomplex in artikel J. Lichtenberg

Boostencomplex op andere website

Satijnplus Architecten

Comfortplafond Boostencomplex Maastricht

Comfortplafond Boostencomplex Maastricht